Вакцинисано око 6.000 грађана, упућен захтев за вакцинацију по селима

Број вакцинисаних на подручју општине Алексинац се приближава бројци од шест хиљада грађана. До данас је вакцинисано 5.954, а ревакцинисано 3.956 особа.

Највећи број грађана скоро четири хиљаде вакцинисано је кинеском вакцином, затим 740 руском, 670 америчком и 545 АстраЗенека вкцином. Другу дозу вакцине примило је 3.956 особа.

Процентуално изражено 14,2 одсто укупног становништва општине је вакцинисано, а ревакцинисано је 9,4 одсто житеља.

Дом здравља Алексинац, према објави на званичном сајту, затражио је од надлежних да се дозволи вакцинисање у сеоским амбулантама на подручју општине Алексинац без пријаве еУправи, као што је дозвољено на територији Града Ниша.

− Наши грађани виде на телевизији да се таква врста вакцинације обавља у Нишу и са пуним правом траже да се обавља и на територији Алексинца. Да не морају да долазе у Алексинац, нити да се пријављују на портал. До сада смо се обраћали неформално, а данас и формално, са званичним захтевом да нам се то одобри. Очекујемо одговор Института − стоји у поменутој информацији објављеној данас на сајту алексиначког Дома здравља.

Према информацијама које су могле да се чују на недавној седници локалног парламента, општина Алексинац је по броју вакцинисаник на нивоу просека у држави, али је испод просека када су у питању житељи изнад 65 година. Пошто становништво ове доби у великом броју живи у седамдесетак овдашњих села, оваква иницијатива Дома здравља је сигурно у интересу јавног здравља.

Један коментар

  1. Išla sam 8 marta da se vakcinišem,ali glavna sestra DZ Aleksinac Aleksandra nije dozvolila,rekla je moram da čekam kadme pozovu.Nemojte da obmanjujete ljude!
    Uredno sam se prijavila preko e-uprave,ali ona je Bog u DZ

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + eight =