Вакцинација обустављена, чекају се спискови, на пункту пријава заинтересованих

На пункту у Дому културе у Алексинцу данашњи дан није започет са вакцинисањем грађана, већ дежурна екипа помаже заинтересованим грађанима за вакцинисање да се пријаве на е-Управи. Како смо незванично сазнали, одрђене количине вакцина још увек има, али је и строго упуство да оне буду дате само особама које се нађу на списку. За сада се нови списак не доставља, па екипе Дома здравља од 8 до 14 часова на пункту за вакцинацију пружају техничку помоћ за пријаву грађана који се слабије сналазе на интернету.

Вакцинација није у потпуности обустављена. Данас је други дан како екипе одлазе на терен и вакцинишу непокретне особе које су се пријавиле преко е-Управе. На званичном сајту алексиначког Дома здравља стоји да је руска вакцина већ стигла за здравствене раднике, али ће се вакцинација здравствених радника руском вакцином обављати у ДЗ Ниш. Према нашим ранијим незваничним сазнањима око 50 алексиначких здравствених радника се определило да се вакцинише овом вакцином. На истом сајту објављена су и очекивања о ускором допремању руске вакцине и у Алексинцу.

др Горан Видић, директор Опште болнице

До синоћ, како је објављено на сајту Дома здравља, Кинеском вакцином вакцинисана је 2.401 особа. Поред тога, до сада је укупно дато 179 америчких вакцина, те је укупно вакцинисано 2.580 особа, што је 6,14 одсто одраслог становништва општине Алексинац, односно 5,4 одсто укупног становништва. Завршена је и ревакцинација америчком вакцином. Међу ревакцинисанима је и део алексиначких здравствених радника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =