Брига о безбедном саобраћају и даље има примат

Након што је комисија Агенције за безбедност саобраћаја дала позитивно мишљење на Програм рада Савета за безбедност саобраћај на путевима општине Алексинац за ову, 2021. годину, исти је и усвојен на јучерашњој седници Савета. Након овог усвајања о програму ће се изјаснити и Општинско веће на наредном заседању, а потом ће Савет моћи да крене са планираним радовима и са коришћењем средстава у висини од осам милиона динара. Од ових планираних средстава, која се добијају од наплаћених новчаних казни за саобраћајне прекршаје, половина ће бити утрошена на унапређење саобраћајне инфраструктуре, односно за уређење зона школа, док ће преостала средства Савет утрошити на унапређење саобраћајног образовања и на промотивне активности из области безбедности саобраћаја на путевима.

У наставку заседања, тачка дневног реда која је била посвећена измени одлуке о регулисању саобраћаја, односно детаљном регулисању која возуила имају право приступа у пешачкузону, одложена је за наредну седницу. До тада би требало да се ова одлука допуни тачном носивошћу возила која могу да уђу у пешачку зону главне алексиначке улице.

До краја заседања разматрене су још две тачке дневног реда и то захтеви Еколошког друштва „Колибри” из Грејача и группе родитеља из Алексиначког Бујмира за постављање успоривача саобраћаја у овим насељима. Савет је упутио комисију да избодује оправданост постављања „лежећих полицајаца” у овим местима, а након тога ће се даље одлучивати на наредним заседањима Савета за безнедност саобраћаја на путевима општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 1 =