Biblioteka

Уз мере заштите: Библиотека поново ради

Љубитељи писане речи од данас поново могу да посећују алексиначку Библиотеку „Вук Караџић” и посуђују књиге на читање. Библиотека ће радити сваког радног дана од 8 до 14 часова, а из ове установе моле чланове да не враћају већ узете књиге док траје ванредно стање. Поред овог, уведене су и још неке мере безбедности.

− Мере које смо предузели јесте да се у библиотеци у исто време неће наћи два корисника, а фонду неће бити дозвољен слободан приступ. Моле се корисници да се строго придржавају свих мера заштите и да поштују тренутну организацију рада библиотеке, што пре свега подразумева обавезно коришћење заштитне маске и рукавица приликом уласка и боравка у библиотеци. Корисницима који не буду имали заштитну опрему неће бити дозвољен улаз у библиотеку − упозорио је Војкан Поповић, директор библиотеке и додао да мере уведене у циљу заштите пре свега корисника, а и самих радника библиотеке. 

Biblioteka

Чланови ће моћи да у наредном периоду узму до две књиге, стим што је прво пожељно да провере доступност жељеног наслова путем електронског каталога, а самим тим када дођу у библиотеку ти наслови ће им бити одмах доступни.

− Знамо већ да је љубав према књизи велика и да се књига користи поготово у овом периоду. Имали смо захтева и позива да радимо у периоду ванредног стања, али ево овим је данас библиотека почела са радом, тако да корисници могу да почну да користе књиге које су доступне нашем фонду − додао је директор. 

Корисници све информације око нових правила рада библиотеке могу добити на телефон 018/800-816 сваког радног дана у периоду од 8 до 14 часова, а она су објављена такође на сајту и фејсбук страници ове установе.

Фото: Библиотека “Вук Караџић”

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =