Usvojena radna verzija strateškog plana

Danas je održana još jedna sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac. Centralna tema sednice, bila je radna verzija predloženog Strateškog plana razvoja zdravstva u aleksinačkoj opštini.

Savet za zdravlje
Predloženi Strateški plan sa dvadesetak tačaka je okvir za razvoj zdravstva u opštini Aleksinac za period od 2017. do 2022. godine i on je osnova iz koje će Savet za zdravlje donositi godišnje planove rada u skladu sa predviđenim rokovima. Ovim dokumentom planirano je, između ostalog, otvaranje Službe za hemodijalizu za pacijente sa teritorija opština Aleksinac, Ražanj i Sokobanja, organizovanje skrining pregleda za rano otkrivanje raka ženskih polnih organa, raka dojke i raka debelog creva. Takođe, u dokument su uvršćeni i predlozi za stručno, tehničko i organizaciono jačanje službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao što je uvođenje hidroterapije i terapijske procedure i otvaranje ambulante sportske medicine u skladu sa potrebama sporta u našoj opštini.

 Savet za zdravlje Aleksinac
I pored brojnih sugestija, primedbi i predloga, članovi Saveta su bili jedinstveni u oceni da je ovo jedan zaokružen dokument koji treba da definiše i status našeg zdravstva u narednih pet godina, ali i metodologiju za razrešavanje mnogih problema. Sa ovakvim dokumentom, prema najavama predsednika Saveta, doktora Zorana Aleksića, biće upoznata i javnost.
–    Uveli smo jedan vid javne rasprave jer smo razgovarali sa svim aktivnim nosiocima javnog zdravlja u našoj opštini i od njih dobili u pismenoj formi viđenje daljeg razvoja zdravstva, ali će uskoro i šira javnost biti upoznata sa ovim dokumentom – rekao je doktor Aleksić i izrazio očekivanja da će sve formalnosti, koje treba da legitimišu ovaj dokument, biti završene do kraja godine.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + eight =