Dan pešačenja u Aleksincu

Srbija pešači 16. septembra

Danas su i u Aleksincu počele pripreme za organizacuju predstojeće republičke akcije „Dan pešačenja u Srbiji” koja je planirana za 16. septembar. Sastanku su, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali i predstavnici PSD „Brđanka”, Planinarskog kluba „Železničar”, Sportskog saveza Aleksinac, Saveza za školski sport i OTIS-a, s tim da će se, kako je najavljeno, u akciju uključiti i Udruženje „Sinišinim stazama”.

Dan pešačenja u Srbiji

Ovoj, novoustanovljenoj akciji, može se reći, prethodio je program pod nazivom „Pešačenje i planinarenje u gradovima Srbije” koji je od 2014. do 2016. godine organizovan u više gradova Srbije, a koji su inicirali Ministarstvo omladine i sporta i Planinarski savez Srbije.

Pokretanje akcije „Dan pešačenja u Srbiji”, kako se čulo na ovom sastanku, podrazumeva upornu i strpljivu aktivnost na širenju ove ideje prema građanima i institucijama Srbije da se prihvati jedan dan u kome će svi pešačiti Srbijom, sa opšte društvenom spoznajom o značaju ove svetski priznate i prihvaćene višestruko korisne aktivnosti, za svakog građanina, porodicu i društvo.

Na današnjem sastanku, predstavnici „Brđanke” i „Železničara” predložili su i dve staze kojima će se pešačiti tokom akcije. Planirano je da se tog dana u gradskom parku Brđanka održe sportska takmičenja.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 12 =