Усвојен други ребаланс Буџета, именован нови челни човек „Водовода и канализације”

Скупштина општине Алексинац је на данашњој седници усвојила Извештај о оствареним приходима и расходима Буџета за првих шест месеци ове године. У том периоду у општинску касу се слило скоро 761 милион динара што је нешто више од 40 одсто годишњег планираног буџета. Осим ових прихода у буџету је на полугодишту било и 386 милиона динара пренетих средстава из претходних година. Што се тиче расходне стране од почетка године до 30. јуна потрошено је из буџета око 666 милиона динара или преко 35 одсто од годишње планираних средстава. У току лета овај извештај је био на дневном реду општинске владе када је добио сагласност већника.

Одборници су усвојили и овогодишњи други ребаланс буџета општине Алексинац којим се предвиђа његово увећање за 40 милиона динара и износиће око милијарду и 943 милиона. Као разлози његовог увећања наводи се више пренетих средстава са републичког нивоа, већи приходи од пореза на зараде и уштеде приликом јавних тендера за извођење радова.

Општински парламент је утврдио престанак мандата вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” Драгиши Симићу, дипломираном инжењеру неорганске технологије из Прћиловице, а за новог челног човека овог колектива са истим статусом именован је Дарко Филиповић, дипломирани грађевински инжењер из Алексинца.

Одборници су подржали више докумената који се односе на намеру једног београдског инвеститора да на нашем подручју гради ветроелектране „Брадарац” и „Мозгово”. Такође, усвојене су и одлуке којима се повећавају ученичке и студентске стипендије. Тако да ће месечна давања ученицима сада бити 5.000, а студентима 8.000 динара. Промењена је и Одлука о финансијској помоћи за вантелесну оплодњу, којом се продужава старосна граница на 47 година што је повољније у односу на републички правилник који ограничава на 45 година живота.

У оквиру Плана зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина, који је такође добио зелено светло, предвиђају се измене у односу на претходне године када су у питању улице Пиварска, Ратка Жунића и део Радомира Вујошевића. Оне ће за саобраћај бити затворене у зимском периоду само када су на коловозу снег, лед и поледица.

Представници народа су усвојили Одлуку о покретању поступка припајања Градског позоришта „Театар 91” другој установи, Центру за културу и уметност Алексинац, као и Извештај о раду Предшколске установе „Лане” у претходној школској години и текући План рада.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 2 =