Опозициони одборник Димић о избору директора у Водоводу

Опозициони одборник Иван Димић и овог пута је био међу најактивнијим одборницима када су у питању дискусије. У изјави за наш радио посебно је незадовољан начином којим се постављају челни људи у јавним предузећима. Овог пута у „Водоводу и канализацији”.

По његовом мишљењу, била је занимљива промена директора у ЈКП ,,Водовод и канализација” тако што је досадашњем вршиоцу дужности директора истекао мандат и биран је нови.

– Оно што је спорно, је да за годину дана в.д. мандата није расписан конкурс за директора и свесно се иде на в.д. стање, које није законито. Дакле, могло је то да се реши тиме што би се расписао конкурс. Очигледно да владајуће странке не желе да ту неко дође ко није партијски подобан и онда се не расписује конкурс, јер нису нашли адекватног кандидата. Када га буду нашли, онда ће он вероватно бити једини кандидат на конкурсу. То се понавља из круга у круг. Дакле, не даје се шанса никоме ко није ван политичких странака, то јест владајућих, да евентуално конкурише – каже Димић.

Он још напомиње да је законом предвиђено да на то место долазе људи који нису политички активни, дакле, стручњаци. По његовом мишљењу, по ко зна који пут то се не дозвољава тиме што се држе нека в.д. стања и тако решавају  проблеми  руководства у јавним предузећима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 2 =