Успешно завршена још једна акција

Минулог викенда Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је спровело још једну успешну акцију одвоза кабастог отпада.

Друга овогодишња акција је спроведена тако што су контејнери за кабасти отпад били постављени на четири локације у граду, а јуче су екипе овог предузећа обилазиле грађане који су пријавили потребу за одлагањем отпада, а нису у могућности да га однесу до контејнера.

− Тачно 12 људи је на телефонски број пријавило потребу за доласком наше екипе. Оно што је овог пута специфично јесте да је доста велики број људи који је када види нашу екипу реаговао тако што је кабасти отпад који има у својим двориштима износио и предавао екипи која је скупљала овај отпад. Тако да је између 60 и 70 кубика кабастог отпада прикупљено у овој акцији − рекао је Далибор Марковић, директор овог предузећа.

Он је напоменуо да ће се потрудити да следеће године, већ на самом почетку године, одмах дају план оваквих активности како би људи били упознати, јер је мало теже у кратком року обавестити све људе о могућности да предају кабасти отпад.

Што се тиче изношења кабастог отпада у осталим насељеним местима, у свим селима општине Алексинац, у овом Јавном предузећу направили су план који ће да реализују заједно са месним заједницама. Наиме, у наредних пар дана биће упућен позив свим месним заједницама да искажу потребу за контејнерима за кабасти отпад. У зависности од броја заинтересованих месних заједница по одређеном плану ће бити постављани контејнери и они ће у једном селу бити недељу дана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 16 =