Успех Марије Живковић на митингу у Крушевцу

На недавно одржаном Пролећном атлетском митингу у Крушевцу, наша млада суграђанка Марија Живковић, ученица другог разреда сокобањске Средње школе „Бранислав Нушић“, постигла је значајан резултат освајањем трећег места у трци на 400 метара у конкуренцији такмичарки до 18 година.

Марија је овај резултат остварила као чланица Атлетског клуба „Раднички 2016“ из Ниша, након недавног преласка из алексиначког „Напретка“. Она и даље тренира под вођством тренера Предрага Костића из алексиначког „Напретка“, који већ извесно време живи и ради у иностранству, па се сарадња између њих одвија преко телефона и порука.

Костић истиче да је комуникација са Маријом свакодневна, где размењују информације о тренингу и тренутном стању. Кроз овај модеран вид тренинга и комуникације, Марија добија савете о томе како да спроведе тренинг, о брзинама на којима треба да уради одређене деонице, као и вежбе за јачање одређених група мишића.

Поред Марије, члан Атлетског клуба „Раднички 2016“ постао је и талентовани и већ доказани алексиначки атлетичар Марко Николић.

Фотографија: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + six =