Услови солидни, улов скроман

На Бованском језеру одржано je Државно првенство глувих и наглувих у спортском риболовууз учешће екипа из 11 градова, и то из Београда, Вршца, Смедерева, Пожаревца, Чачка, Бајине Баште, Косовске Митровице, Краљева, Крагујевца, Јагодине и Ниша.Такмичење је организовао Спортски савез глувих Србије.

После вишечасовног пецања победио је тим Спортског друштва глувих и наглувих „Братство” из Косовске Митровице са 11 негативних поена. Члан овог тима Славиша Кошанин је првак А сектора са уловом од 2.050 грама, док је њего друг из екипе Светомир Радисављевић најбољи у Ц сектору, где је упецао 1.290 грама рибе.

Друго место у екипном пласману заузела је екипа Удружење глувих и наглувих из Вршца са 12 негатиних поена, а члан ове екипе Иван Тодоровић победник је Б сектора са уловом од 1.905 грама. На треће место пласирали су се представници Удружења глувих и наглувих из Крагујевца, такође са 12 негативних поенa, али са мањим уловом.

Прве три екипе добиле су на дар пехаре, док су њихови чланови и првци сектора награђени медаљама.

Представници алексиначке Организације спортских риболоваца „Бистро” делили су правду на овом такмичењу и обележили такмичарску стазу.

− Услови за пецање били су солидни, било је мало ветра, али је улов скроман за ово доба године. Пецала се деверика,  беовица, сунчица и цверглан − казао је за наш портал Братислав Станковић, председник ОСР „Бистро”.

Фотографије: Братислав Станковић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − two =