Tucijada 2017

Uskršnje takmičenje: Pobedile Jelena Živoinović i Andrea Ilić

Pobednica druge aleksinačke “Tucijade“ održane juče na platou ispred Doma kulture u kategoriji do deset godina je Jelena Živoinović, učenica trećeg razreda OŠ „Ljupče Nikolić“, koja je u finalu bila uspešnija od Kristine Popović. Treća je bila Eva Todorović, a četvrta Anđela Nikolić. Pobednica Jelena kaže da je pobedničko jaje dobila od bake iz Bobovišta i da je očekivala da to jaje bude najizdržljivije pošto jeod domaćih koka. Vaskršnje takmičenje

U kategoriji preko deset godina najuspešnija je bila Andrea Ilić, učenica šestog razreda OŠ „Ljupče Nikolić“ u Aleksincu, koja je u finalnoj borbi pobedila učenika muzičke škole Andriju Jašarevića. Pobednica Andrea, kako kaže, nije očekivala pobedu, a najuspešnije jaje odabrala je sama.

Najlepše uskršnje jaje donela je Miljana Nikolić, druga nagrada pripala je Luki Patrnogiću, a treća Tei Andrejev. Najlepše aranžiranu korpu sa jajima izložio je Veljko Vučić, druga je korpa Lane Simić, a treća nagrada za aražman pripala je Danici Vučković.

Na ovoj manifestaciji se prijavilo 45 takmičara u kategoriji do deset godina i 11 učesnika u starijoj kategoriji, a bilo je izloženo i 24 jaja koja su konkurisala za najlepše, kao i 21 aranžirana korpica sa jajima.

Za najuspešnije u svojim kategorijama obezbeđeni su prigodni pokloni, medalje i pehari. Organizator drugog takmičenja u tucanju uskršnjih jaja je Udruženje građana APP Aleksinac, a suorganizatori su Centar za kulturu i umetnost, Opštinska organizacija za turizam i sport „OTIS“, Udruženje vodeničara „Morava“ i nevladina organizacija „Sveto srce Srbije“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − fourteen =