Centar za socijalni

Ускоро рушење старе и изградња нове зграде Центра за социјални рад

Проблем са којима се алексиначки Центар за социјални рад суочава већ дуже време радећи у неусловним просторијама, најзад би требало да буде решен крајем ове године, када се очекује завршетак изградње новог објекта. Зграда установе у Буцековој улици, која се не користи већ скоро две године, биће потпуно срушена, а на њеном месту отпочеће изградња новог, модерног објекта.

Уговор између групе извођача радова предвођене „Чемерник градњом” из Житковца и директорке Центра за социјални рад потписан је јуче, а почетку радова који се очекује априла месеца, претходиће избор надзорног органа.

centar za socijalni rad
На месту постојеће, биће подигнута нова зграда

Према речима Далибора Марковића, начелника Одељења за привреду у општини Алексинац ова инвестиција коштаће 39 милиона динара без ПДВ-а, а комплетни финансијер је локална самоуправа.

‒ Оно што је битно истаћи овде, у односу на пројектовану вредност и вредност из предрачуна добили смо велику уштеду. Предрачунска вредност је била нешто око 52 милиона динара без ПДВ-а, а понуђена цена је 39 милиона – објашњава Марковић.

Cenatar za socijalni
Изглед новог објекта

Рок за извођење ових радова је 210 дана, тако да њихов завршетак отприлике треба очекивати новембра месеца. Нова зграда Центра у Улици др Буцека имаће два спрата и површину од преко 630 квадрата.

Према речима запослених у Центру за социјални рад изградња новог објекта умногоме ће им олакшати посао јер се већ дуже време суочавају са радом у неусловним просторијама. Још од априла 2017. године радници ове установе посао обављају у скученим просторијама у Улици 7. јули. Осим што је самом колективу и корисницима услуга непојмљиво да установа функционише у овако тешким условима, незванично чујемо да се и републички службеници изненаде.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + fourteen =