Ускоро почиње градња општинских путева и сеоске улице

Недавним ребалансом општинског Буџета обезбеђена су додатна средства за изградњу путне инфраструктуре како на сеоском подручју тако и у граду. Већ крајем априла се очекује увођење у посао извођача „Металопласт-Павловићˮ из Блаца који је добио на тендеру да уради прву фазу пута Суботинац – Мозгово у дужини од једног километра. Вредност планираних послова је 17,5 милиона динара, а рок завршетка радова је 50 дана. Средства за ову деоницу су обезбеђена још прошле године.

Следеће недеље биће расписан тендер за наставак градње деонице овог пута у дужини од још 1,5 километара и за те намене опредељена су средства од 25 милиона динара. Тако, ове године од око шест километара пута Суботинац – Мозгово, биће урађен потпуно нови коловоз од 2,5 километара од Суботинца.

Скретање за село Мозгово (извор: Гугл Мапс).

У истом периоду очекује се расписвање тендера за градњу деонице пута Трњане – Јаковље од Доње до Горње Пешчанице. За 1,5 километара у буџету су планирана 33 милиона, пошто ће у овом случају извођач морати да изгради и два водопропуста и неколико прилазних путева.

На сеоском подручју радиће се и прва фаза улице Кнеза Лазара у Прћиловици, улица поред Дома у дужини око 600 метара. Због полагања будуће канализације, овог лета поставиће се само први слој асфалта, а завршни ће бити урађен у другој фази. Тендер биће расписан у другој половини априла, а планирано је за ове радове 11 милиона динара. У Суботинцу ће се радити и пропусти вредни 2,8 милиона динара.

Улица Кнеза Лазара у Прћиловици (извор: Гугл Мапс).

За поменуте пројекте из општинског буџета биће издвојено око 89,3 милиона динара.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =