Ускоро почиње градња моста и пропуста

На подручју општине Алексинац следеће недеље почињу радови на изградњи моста и пропуста који ће олакшати саобраћај на локалним путевима. Мост ће се радити на општинском путу Трњане-Јаковље у селу Гредетину, на месту садашњег дотрајалог, који премошћује реку у овом насељу.

Нови објекат не само да ће бити безбеднији, него ће омогућити и одвијање саобраћаја у два смера. Садашњи мост је ширине 3,4 метра, а нови ће имати само коловоз ширине четири метра плус две пешачке стазе ширине по 80 центиметара. Укупна ширина моста, који се ће се градити, биће пет метара и 60 центиметара и он ће премостити речно корито ширине 8 метара и 80 центиметара.

За градњу моста у Гредетину издвојено је из општинског буџета око три милона и 700 хиљада динара. Пројектант је фирма из Ниша, а извођач радова је из Деспотовца. Рок за завршетак радова је 60 дана, а он тече од осмог дана након што извођач буде уведен у радове. Према најавама извршилац радова би требало у четвртак 15. априла да се упозна са градилиштем.

За та два месеца, докле трају радови на мосту, саобраћај за алексиначка села Радевац и Јаковље, у правцу Рибарске бање одвијаће се алтернативним путем преко Горње Пешчанице и гредетинске улице Хајдук Вељко, односно дела села познатог као Црвена звезда. Саобраћајница кроз Горњу Пешчаницу већим делом је урађена гребаним асфалтом, док је остатак правца насипан песком и каменом. Председник општине Далибор Радичевић нам је казао да је у плану равнање и посипање гребаним асфалтом овог пута како би он био оспособљен за саобрћај док трају радови на мосту. Добри познаваоци прилика пак сматрају да за наношење гребаног асфалта треба сачекати летње месеце када нема обилнијих падавина и када су високе температуре. Наводно, тада се боље веже маса и таква подлога дуже траје. Шта ће преовладати, жеља за комфорност и смиривање јавности када види асфалт у својој улици или дуготрајност показаће наредне недеље.

У насељу Копривница радиће се санација пропуста који је оштећен у непогодама 2018. године. Објекат је величине 3,4 са 8,4 метра и из општинске касе за његову градњу биће плаћено око два милиона и 330 хиљада динара. Извођач је предузеће из Ниша.

Један коментар

  1. Lepo svuda se radi samo u selo Vrelo ništa zadnjih 30 godina obećanje ludom radovanje selo vrelo se nalazi na ničijoj zemlji u opštini Aleksinac a nema blage veze sa Aleksincem kao prvo nema putnu infrastruktura škola je trebala da se popravi ništa put od škole do seoskog doma da se nasipa grebanim asfaltom isto ništa dokle više jedino da se sakupi celo selo i pravac ispred opštine velika sramota. Večito nas lažu. Samo su tu kada treba da se glasa.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =