Међу „бахатим” возачима и старији

Последњих неколико дана на територији општине Алексинац приметна је повећана активност Саобраћајне полиције. Честа су заустављања возача ради контроле алкохола, а неретко је постављен и радар који бележи прекорачење брзине.

Међутим, на територији наше општине није забележено веће кршење саобраћајних прописа, за разлику од осталог подручја које припада Полицијској управи Ниш.

Према данашњем Саопштењу, припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у контроли саобраћаја, јуче су на путу Ниш – Дољевац, „пресретачем” зауставили возаче „пасата” и „бмв” који су прекорачили брзину за 119, односно 116 километара на час.

Полиција је затекла четрдесетдеветогодишњег возача „пасата” који је возио 179 километара на час и шездесетшестогодишњег возача „бмв”, који је возио 176 километара на час на месту где је дозвољена брзина 60 километара на час.

Како стоји у Саопштењу, због прекршаја насилничка вожња, возачу „пасата” полиција је одредила задржавање до 24 часа након чега ће бити приведен у Прекршајни суд у Нишу.

Прекршајни суд је, због истог прекршаја, возачу „бмв” изрекао казну затвора у трајању од 30 дана, новчану казну у износу од 120.000 динара и заштитну меру забране управљања возилом Б категорије у трајању од девет месеци – стоји на крају Саопштења.

Из Полицијске управе Ниш апелују на возаче да поштују ограничење брзине кретања возила, као и све остале саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Један коментар

  1. Vidim koliko su aktivni. Lik vozi čas kombi čas kola, neregistrovane, bez dozvole, godinama unazad i nikom ništa. Sad naučio i decu koja su maloletna i… koja ne samo što voze ta vozila nego divljaju po celoj aleksinačkoj opštini. Parkirani u centru i kažu iz policije ne mogu da ih “uvate” (ha ha ha ha) I nikom ništa. Čekaju da ne daj Bože neko nastrada pa da nešto preduzmu. A zaustavljaju sirotinju zbog pojasa i prve pomoći (jer ni besna kola ne smeju da zaustave) Strašno.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − one =