Ускоро на општинским саобраћајницама „дивљач на путу”

На првом заседању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац у овој години, по првој тачки дневног реда донесена је лепа одлука. Прихваћено је 45 захтева за доделу дечијих ауто-седишта и толико ће бити подељено у наредном периоду деци рођеној пред крај прошле године.

Овом приликом Савет је дао и сагласност Одељењу за урбанизам да изда Решење за уређење прилаза државним путевима, а по захтеву Моникома. Ово предузеће има проблем са непрописно паркираним возилима на свом улазу према старом ауто-путу, па ће ту бити постављена саобраћајна сигнализација која забрањује паркирање.

На дневном реду данашњег заседања поново се нашао захтев Дома здравља за обезбеђивање паркинг места за запослене у овој здравственој установи, а како Савет нема могућност да им изађе у сусрет затражено им је да наведу члан Закона по коме би то било могуће. Наравно, чланови Савета су вољни и да одрже састанак са представницима Дома здравља.

Након што су пристигли пројекти оба Ловачка удружења са територије наше општине, Савет је дао зелено светло да се на локалним саобраћајницама поставе знакови „дивљач на путу”, као што је то случај и на регионалним путевима.

У наредном периоду комисија Савета ће по пристиглом захтеву обићи Мишићеву улицу и проценити да ли је оправдан захтев да се део ове улице прогласи једносмерном, а такође ће Савет ургирати код Саобраћајне полиције да појача контролу на мосту у Тешици, јер возачи тешких камиона не поштују наведено ограничење и прелазе преко моста.

На овом заседању чланови Савета су, такође, одлучили да распишу Јавне набавке у првом кварталу и ускоро ће одељење Саобраћајне полиције у Алексинцу добити мотоцикл, а биће урађен и пројекат за изградњу зоне школе код Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић”.

Један коментар

  1. A gde je znak “Divljaci na putu” i gde je policija? Mogao bi Savet malo time da se pozabavi, a ne da se građani zahvaljuju što ih neko “pustio” na pešačkom. I da se sklone ovi stubići, ružni, nefunkcionalni samo su suzili ionako uske trotoare. Proglasiti ulicu kod vrtića za jednosmernu barem do 16h, a sreća nije pao sneg pa nije bilo ni kolapsa. A letos da uvedete klime u pešačkoj zoni da ne bude moždanih i srčanih udara od vrelog granita. A o rampama za invalide više ne vredi ni pričati, plus ona bara na pešačkom kod Bele zgrade, jezero kod Tržnog centra i vašar na raskrsnici u Žitkovcu. 200 na sat prema Tešici i Viktovcu… Da, to je zato što nemamo znake “Divljač na putu”, nisam ranije shvatio. A divljač pobili “lovci” van sezone. Kako nam je razvijena poljoprivreda više mi se čini da se divljač baca pod točkove da ne umre od gladi

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 9 =