Алексинац домаћин једном од најбољих бендова

У организацији Центра за културу и уметност, средином наредног месеца, тачније 17. фебруара, на овдашњој сцени наступиће група „Диванхана”, а колико је то занимљив концерт сведочи заинтересованост овдашње публике.

„Диванхана” је основана почетком 2009. године од стране групе студената на Музичкој академији Универзитета у Сарајеву. Бенд изводи традиционалну музику земаља Балкана у новим, препознатљивим аранжманима који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике. Посебан фокус стављају на неговање и презентовање севдаха, урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине. Поред врло посвећеног и истраживачког приступа традицији, Диванхана свој стваралачки опус обогаћује и ауторском музиком за коју инспирацију црпе управо из традиционалне песме.

Њихов најновији албум “Заврзлама” је објавио за регион Multimedia Music из Београда, а за остатак света CPL MUsic из Немачке. Албум је доживео велики успех код критике и публике – магазин  „Songlines” га је у марту ставио међу „Top of the World – 10” најбољих албума тог месеца, међународни новинарско/радијски панел је албум ставио на треће место најбољих албума у свету у 2022., а магазин „Songlines”, као један од 10 најбољих.

Панел Balkan World Music Chart, који чини  18 експерата из целог света је албум прогласио за други најбољи албум балканских музичара у 2022. години.

Концерт је заказан са почетком у 20 сати, а цена улазнице је 500 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 16 =