Uskoro konkurs za besplatna auto-sedišta

I mališani koji su rođeni u 2020. godini imaće priliku da dobiju besplatno auto-sedište. Konkurs koji sprovodi lokalni Savet za bezbednost saobraćaja biće otvoren 3. februara i trajaće mesec dana. I ovoga puta uslov je da je beba prvorođena u porodici, a prednost će imati roditelji blizanaca, samohrani i nezaposleni.

Pravo da konkurišu imaju roditelji čije je prvo dete rođeno u periodu od 1. januara pa do 3. aprila, što je krajnji rok prijema zahteva pred početak rada nadležne Komisije.

Kao i do sada dodatni kriterijumi su prebivalište najmanje jednog roditelja na teritoriji opštine Alesinac i posedovanje putničkog vozila u vlasništvu jednog od roditelja i staratelja ili srodnika zajedničkog porodičnog domaćinstva na istoj adresi.

̶ Obrazac prijave moći će da se preuzme na pisarnici opštine Aleksinac svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 časova, a biće objavljen i na zvaničnoj internet stranici opštine Aleksinac. Prijave se mogu dostaviti i poštom na adresu Opštinska uprava opštine Aleksinac, ul. Knjaza Miloša 169, 18220. Aleksinac, sa naznakom ‘Za dodelu auto sedišta za decu’ ili na pisarnici opštine Aleksinac – poručuju iz Opštinske uprave. 

Ova akcija sprovodi se više od dve godine, u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju koja bez adekvatne opreme mogu biti izložena velikoj opasnosti, a sredstva su obezbeđena od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

sixteen − twelve =