Ускоро из Словеније стиже половни санитет

Захваљујући вишедеценијском побратимству и пријатељству две локалне самоуправе у алексиначки Дом здравља ускоро ће стићи доброочувано половно санитетско возило. На иницијативу председника, односно жупана, словеначке општине Загорје об Сави Матјажа Швагана још једна донација стићи ће из овог некадашњег рударског места.

− У питању је  наша побратимска општина, са којом ми имамо сарадњу дужи низ година. Иницијатива је кренула од њих пошто они имају возило које је по Еуро 4 стандарду и не испуњава више њихове стандарде иако је у изванредном стању и пуно је опреме. Понудили су нам да дају донацију општини Алексинац, односно да возило буде намењено Дому здравља за потребе хитне помоћи. Наравно да смо прихватили и кренули смо у процедуру допремања. Очекујемо да ће врло брзо и само возило и физички бити овде код нас у Алексинцу − каже за наш портал Далибор Радичевић, председник општине.

Возило је марке „фолксваген” и у одличном је стању што се може видети и на фотографијама.

У општини Загорје об Сави живи око 16,5 хиљада становника, а само место удаљено је од Љубљане 52, Цеља 36 километра, а најближе на 6 километара веће место је Трбовље.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × three =