Уручено признање „Алексинчанин годинеˮ за 2022.

Добитници признања „Алексинчанин годинеˮ за 2022. годину је породица Трајковић, која је јавности позната по светским спортским резултатима њених чланова. Ову награду додељују Удружење грађана „ДАРСˮ и алексиначки медији, а уручена је свечано у суботу увече, приликом одржавања традиционалне друштвене манифестације „Вече вина и љубавиˮ.

Никола Трајковић је у борилачкој вештини „џиу џициˮ на Европском шампионату у Израелу освојио златну медаљу, а исти успех је поновио на престижним Светским играма у Бирмингему у Сједињеним Америчким Државама које, у ствари, представљају највиши ниво надметања за неолимпијске спортове. Само неколико месеци касније, на Светском првенству у Абу Дабију, у Уједињеним Арапским Емиратима, опет се окитио златом.

Његов млађи брат Филип на Европском првенству у Израелу био је седми, док је на Светском шампионату у Абу Дабију заузео девето место. На Гран-при турниру у Немачкој, другом по јачини у Европи, био је други.

Прича о браћи Трајковић и њиховим заиста вансеријским успесима не би била комплетна ако не поменемо главног „кривцаˮ, а то је породица Трајковић. То су њихов отац Драган, који је тренер у клубу и националној репрезентацији, под чијим стручним надзором су остварени резултати којима се заиста мало ко може подичити, и мајка Маја која је као стуб породице дала немерљиви допринос.

Браћа Трајковићи завршили су Алексиначку гимназију и Електронски факултет у Нишу. Наступају за алексиначки клуб „НИФˮ.

У образложењу награде жири је поред осталог навео да је породица Трајковић својим делима и успесима, како на спортском пољу тако и на животном показала како се радом, знањем и пожртвовањем постижу успеси који су за поштовање грађана општине Алексинац и шире.

Обраћајући се у име породице, Драган Трајковић се захвалио што је средина препознала њихов рад и напоменуо да је успех дошао после много напора и учења од светки познатих особа у овом спорту, који су тог тренутка били успешнији. Трајковић је још и казао да су на свим такмичењима истицали да су из Алексинца и да су веома поносни што потичу са ових простора.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − one =