Млади глумци „матурирали” у представи „Матуранти”

Повратак даскама које живот значе дочекала је и старија група школице глуме Театра 91. Након две године паузе, уметници и публика поново су уживали у заједничком дружењу.

Сала Центра за културу и уметност у Алексинцу је у петак, 10. фебруара, била пуна публике различитог, односно млађег и старијег узраста. Ова глумачка екипа је пред публиком играла представу „Матуранти”, у режији Алексе Токића, а по тексту Зорице Ивановић.

Громогласан аплауз и дужина овација, показали су то да је овај завршни час оцењен највишом оценом. Како су почели са пробама, скоро паралелно са почетком школске године, ова сложна група, која броји 12 полазника, свој уметнички посао одрадила са пуно успеха.

Редитељ Алекса Токић је, такође, изразио своје задовољство које влада након дуже паузе.

– Баш сам срећан и хвала позоришту и дивној деци која су дошла да поново будемо заједно и да се дружимо. Још ми је веће уживање то што су то моји клинци, који су почели код мене у млађој групи Школице глуме, сада су порасли. Сад су већ тинејџери. Ја, као водитељ старије групе деце опет радим са њима, што је мени велика част и задовољство – рекао је одушевљено Токић.

Он такође додаје то и да постоје планови у вези са поновним играњем ове представе.

– Што се тиче нових планова, то је, као што је било и раније, предвиђена још једна премијера Боже здравље крајем маја, почетком јуна. Тиме би требало да завршимо ову школску годину школице глуме у Алексинцу – завршио је Токић.

Иначе, у овој представи глумили су: Вук Динић, Павле Чакаревић, Дарко Младеновић, Анђелија Јоцић, Магдалена Прокић, Јана Илић, Ема Јовановић, Алекса Паовић, Василија Митић, Милица Костић, Јана Милојковић и Лука Трајковић.

Фотографија: Алексинац.нет

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 2 =