Gimnazija

Уместо препоручених две, једна недеља

На основу јучерашњег закључка Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, а на основу евиденције Алексиначке гимназије о броју оболелих ученика и наставника, препоручено је да се наредне две недеље у овој школској установи настава одвија на даљину за обе смене. Међутим, Министарство просвете је донело одлуку да Алексиначка гимназија пређе на онлајн наставу по моделу А само седам дана, тачније пет радних дана.

− Штаб је донео закључак и препоруку Школској управи у Нишу, Нишавског управног округа, да Алексиначка гимназија због 12 заражених ученика и два наставника пређе на онлајн наставу две недеље. Тај закључак је предат Алексиначкој гимназији, прослеђен је даље школској управи и министарству просвете и министарство просвете је донело одлуку да Алексиначка гимназија пређе на онлајн наставу по моделу А седам дана, тачније пет радних дана. Први радни дан по плану је 9. март. када се ученици враћају поново на наставу по комбинованом моделу Б − објаснила је Данијела Вељковић, директор Алексиначке гимназије.

Иначе, свака школа води своју евиденцију и са епидемиолошком службом Дома здравља имају синхронизоване податке, па ученици када оду на преглед у ковид амбуланту одмах прикажу блиске контакте и воде прецизну евиденцију из ког одељења је који ученик. Министарство просвете и епидемиолошка служба су закључили да није дошло до трансмисије заразе у школи, углавном је дошло до заражавања ван школе. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =