Уместо песника стижу песме

Због лоше епидемиолошке ситуације ове године нису одржани традиционални Песнички сусрети које почетком сваког лета, више од деценије, организује Књижевни клуб „Велимир Рајић” из Алексинца. Међутим, алексиначки љубитељи писане речи одлучили су да то надокнаде на један другачији начин. Сви који желе да учествују у овогодишњим Песничким сусретима, добродошли су да свој рад пошаљу, уместо што би га уживо читали.

На конкурс се шаље једна песма до 40 стихова на слободну тему. Песма не сме бити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић”, а све песме морају бити на српском језику.

За најбоља остварења биће додељене награде које се иначе додељују на Песничким сусретима. Награда „Чувар традиције” биће додељена за најбољу традиционалну песму, „У корак с временом” за најбољу савремену песму, „Оригинални стихотворац” за оригиналност, „Трептај срца” за најемотивнију песму, „Лепота стиха” за најбоље остварену форму песме, „Песнички весник” за најперспективнијег младог талента, а „Песма над песмама” за свеукупни утисак. Ове године неће бити додељена награда публике, што не значи да неће бити поново уврштена наредних година, када ситуација дозволи да се Песнички сусрети организују по старом.

Конкурс је отворен до 15. јануара наредне године, а радови се шаљу потписани пуним именом и презименом и са основним подацима. Савки аутор може конкурисати само једном песмом.

Песме се могу слати обичном поштом на адресу: Књижевни клуб „Велимир Рајић“, Улица Душана Тривунца 15, 18220 Алексинац, или  електронски и то на мејл velimir.rajic.konkurs@gmail.com, а радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица и латиница) величине 12.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − four =