Удружењима две недеље за конкурисање

Након што су јутрос већници прихватили предлоге, Општина је расписала неколико Јавних конкурса за доделу средстава из буџета удружењима у неколико области.

Удружењима која раде у области културе на располагању је 7 милиона и 200 хиљада динара, а од тога је за Удружења у култури намењено три милиона, за Културно-уметничка друштва милион и 700 хиљада, док је за Цркве и верске заједнице издвојено два и по милиона.

За удружења чије је деловање у вези са националним мањинама из буџета је одвојено пола милиона динара, док је за она која се баве социо-хуманитарним активностима опредељено четири милиона динара.

Пет и по милиона је намењено удружењима за реализовање програма  од јавног интереса у области заштите животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења грађана, а четири милиона је за програме у области цивилне одбране и по њему могу да конкуришу стрелци противградне одбране и Добровољно ватрогасно друштво.

Јавни конкурси су расписани данас, 2. фебруара, и трају до понедељка 19. фебруара, а целокупни текст позива и потребна документација налазе се на званичном сајту општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − sixteen =