Удружење бораца не заборавља жртве НАТО агресије

Овдашње Удружење бораца народниоослободилачких ратова је данас, а поводом двадесетчетврте годишњице од почетка агресије на Савезну Републику Југославију, положило цвеће на три споменика.

Делегација Удружења бораца народноослободилачких ратова и Одбора за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац је положила цвеће на споменик НАТО жртвама у улици Душана Тривунца, а након полагања венаца у Алексинцу, обишла је и споменик у Горњем Адровцу цивилима које су Бугарски окупатори стрељали фебруара и марта 1917. године као одмазду за Топлички устанак. У два дана, крајем фебруара и почетком марта, код Горњег Адровца је стрељано 56 цивила из Гредетина, Горњег Адровца и Доњег Сухотна.

Делегација је потом посетила Доњу Пешчаницу и код Дома културе положити цвеће на спомен-обележје Бојану Цветановићу, погинулном војнику у НАТО агресији из овог места. Тиме је заокружено данашње обележавања 24. марта.

Одбор за обележавање историјских догађаја, годишњица и јубилеја општине Алексинац, 5. априла званично ће обележити 24. годишњицу бомбардовања Алексинца, када је погинуло 11, а повређено 50 грађана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =