Ubrzana procedura u vezi sa zahtevom firme “Monikom”

Prema saznanjima Radio Aleksinca, ubrzana je procedura u vezi sa zahtevom za prodaju zemljišta, koji je novi vlasnik aleksinačke hladnjače, firma „Monikom“ podnela još pre skoro godinu dana. Pisanje medija, iako nekorektno i senzacionalistički nastrojeno, skrenulo nam je pažnju na taj predmet, navodi za naš radio predsednik opštine Nenad Stanković i potvrđuje da predmet već više meseci stoji u arhivama opštinske uprave.

– Proverom smo utvrdili da je predmet, koji je podnešen još decembra meseca 2015. godine, bio u našim službama. Imam dokaz da ga je preuzela Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, ali da se po tom predmetu, nažalost, nije postupalo. Postupanje po predmetu ne znači automatski pozitivno postupanje u odnosu na investitora. Nekada, ako je to protivno interesima opštine, odgovor može biti i negativan. Ali po predmetu mora da se postupa.

Stanković dodaje da su od obelodanjivanja afere u medijima održana već dva radna sastanka sa investitorom i načelnicima odeljenja, a nadležni organi će u najskorijem roku pregledati svu dokumentaciju i doneti odluku o daljim potezima lokalne samouprave.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − four =