У „Змају” добро напредује пројекат

Основну школу „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику средином прошле седмице посетили су координатори пројекта „Подршка образовању социјално депривиране деце и младих у Србији” Дамир Кркобабић и Немања Вранешевић из Новог Сада, пројекта који се спроводи у овој школи.

Они су се том приликом састали са наставницима који реализују пројекат, директором школе, координатором Иваном Османовић, њеном заменом Санелом Јовановић и ученицима.

− Циљ посете био је да се увиди напредовање пројекта у нашој школи, на који начин смо реализовали набавку уџбеника и школског материјала ученицима, покрили трошкова исхране, организовали додатне часове и радионице, поделили неновчане награде за најбоље ученике и ученице, мотивисали родитеље деце и покрили трошкове котизације наставницима у изабраним школама за похађање акредитованих тренинга релевантних за рад са социјално депривираном децом и младима − кажу у овој образовној установи.

Кроз разговор размењена су искуства наставника, изнета запажања о напредовању ученика, истакнуто одушевљење због добијених нематеријалних награда највреднијим полазницима.

− Посебно је похваљен концепт рада ког се, као школа, придржавамо већ две године у оквиру овог пројекта − додају из ове установе.

Иначе, процењено је да су координатори били врло задовољни поднетим извештајима, јер су изразили жељу да наставе са сарадњом.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + four =