У Житковцу: Сатиричан поглед на нашу стварност

Житковац ће сутра поподне бити домаћин једном броју сатиричара који су учествовали на првом конкурсу „Дани сатире”, организованом у знак сећања на одвашњег афористичара Павла Тончића.

Од 63 пристигла рада, жири је прву награду доделио Игору Дамњановићу из Београда, док је друга награда припала Нинусу Несторовићу из Новог Сада. На овом конкурсу додељене су и три треће награде и неколико похвала. Трећенаграђени су Зоран М. Јовановић из Лесковца, Миливоје Јозић и Милорад Ћосић са Новог Београда. Похвале су припале: Слободану Мартиновићу из Лазаревца, Марији Гојков и Ивани Срећковић из Београда. Награда породице Павла Тончића додељена је Љубомиру Илићу из Мале Крсне.

Сутра од 17 часова у дворишту Месне заједнице биће одржано Вече сатире када ће бити представљена и књига сатире у којој су објављени афоризми са конкурса. Публикацију је издало Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца. Ово удружење је и организовало конкурс, који је изазвао пажњу јавности, јер су пристигли радови аутора из Србије, Белгије, Републике Српске, Хрватске и Црне Горе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × four =