У Житковцу одржано такмичење у туцању васкршњим јајима

Обележавање Васкрса у храму Светог Архангела Гаврила у Житковцу почело је јутарњом литургијом, а настављено у порти такмичењем у туцању васкршњим јајима.

 

Пре почетка такмичења за које је владало велико интересовање код најмлађих, присутне малишане, родитеље и мештане овог места народном здравицом поздравио је Александар Раденковић. Од тридесетак пријављених малишана након неколико кругова елиминацијa за финале се пласирало њих осморо а победила је Дуња Маткић.

Овом приликом изабрано је и најлепше васкршње јаје као и најлепши цртеж на тему Васкрса. Најлепше јаје украсио је Дарко Младеновић, док је најлепши цртеж насликала Наталија Живадиновић. Најуспешнији такмичари награђени су пригодним поклонима, а захвалнице и медењаке добили су сви учесници такмичења.

Обележавање Васкрса културно-уметничким програмом оплеменили су песници Удружења стваралаца у култури „Завичај” и чланови Културно уметничког друштва „Младост” из Житковца.

Овогодишњи програм обележавања Васкрса организовала је Црквена општина Житковац у сарадњи са МЗ Житковац, Удружењем стваралаца у култури „Завичај” и Културно уметничким друштвом „Младост”.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 7 =