У Житковцу обележено Бадње вече уз паљење бадњака и поделу пакетића

Обележавање најрадоснијег хришћанског празника, рођења Христовог, односно Божића у житковачкој цркви Светог Архангела Гаврила традиционално је отпочело вечерњим богослужењем и налагањем и освештавањем бадњака на Бадњи дан.

Након службе, као и ранијих година, приступило се ломљењу чеснице у којој су се налазила три сребрњака уз поделу бадњака и пакетића најмлађим мештанима. Овом приликом подељено је 100 пакетића, обезбеђених од новчаних прилога мештана. Присутнима је служена и кувана ракија.

Црква у Житковцу је ове Бадње вечери била испуњена верницима и мештанима Житковца и околних места која гравитирају овом храму, који су се након службе упутили у порту где су присуствовали чину паљења бадњака. Ове године приметан је већи број људи него ранијих година. Божићна Света литургија је традиционално одржана у јутарњим сатима, 7. јануара.

Сутра, 9. јануара од 8 часова, биће одржана света литургија поводом трећег дана Божића, односно празника Светог Стефана, чиме ће се завршити овогодишње обележавање божићних празника.

Мир Божији, Христос се роди!

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 20 =