Savet za bezbednost saobraćaja

У Солунској успоривачи брзине

На седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац, одржаној јуче, разматрано је и неколико захтева у вези са безбеднијим одвијањем саобраћаја. Један од њих се односи на постављање саобраћајног огледала насупрот изласка из улице Проте Стевана Димитријевића, које би допринело безбеднијем укључивању на регионални пут Алексинац – Житковац, код моста на Јужној Морави. Савет је закључио да надлежна комисија обиђе локацију и направи стручну процену коју ће заједно са захтевом доставити на одлучивање управљачу државне саобраћајнице, Јавном предузећу „Путеви Србије”.

Постављање још једног саобраћајног огледала у својој улици затражили су и житељи улице Ратка Жунића и то на раскрсници са Чегарском и Филипа Вишњића. И у овом случају следи обилазак комисије о чијем ће извештају одлучивати Савет.

Одељење за комуналне и грађевинске послове предложило је да се у Солунској улици у Прћиловици, на недавно асфалтираном путу Житковац – Доњи Адровац, поставе два успоривача брзине. По мишљењу људи из Одељења, то је неопходно због великог броја пешака на том делу пута и пребрзе вожње учесника у саобраћају. На овај начин би се саобраћај на том делу пута безбедније одвијао.

Solunska-ulica-naslovna
Ускоро успоривачи брзине у Солунској улици

Пред члановима Савета нашла су се и два предлога у вези са паркирањем. Затражено је да се у делу улице Војске Југославије, у дужини од 300 метара, јасно обележе дозвољена места за паркинг, како возачи не би своје аутомобиле остављали испред улаза у дворишта и гаража и ометали власнике. Према речима стручних људи присутних на овој седници, овај проблем биће решен приликом обележавања паркинг места од стране ЈКП „Комуналне услуге”, коме ће бити поверена организација јавног паркирања.

Одред Жандармерије је поднео захтев за укидање обележеног паркинг простора у улици Петра Зеца јер ће он представљати сметњу у безбедоносној заштити објекта, односно касарне где ће ова јединица бити пресељена. Новим планом о паркирању предвиђено је укидање ових места и обележавање три траке на коловозу за скретање десно и лево, као и за кретање право. Пре тога надлежне службе припремиће измену одлуке о паркирању која ће бити достављена на усвајање Скупштини општине Алексинац.

Савет се позитивно изјаснио и о захтеву Општинске управе за затварање дела улице Војске Југославије, иза стадиона за мале спортове ТАШ, у време одржавање вашара 26. и 27. октобра.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × three =