Solunska-ulica-naslovna

У Солунској: Ограда се гради, мост не

Више пута најављиван почетак градње моста на водопропусту у Солунској улици, која је овог лета асфалтирана и краћим путем повезује Житковац и Доњи Адровац кроз доњи део Прћиловице, још нису почели. Крајем прошлог месеца извођач радова уведен је у посао и има рок од 45 дана да заврши објекат. На ту чињеницу надлежне општинске службе су упозориле извођача кога очекују казнени новчани пенали уколико неоправдано прекорачи рок. За сада се још не зна да ли ће мост бити изграђен у року или ће доћи до његовог прекорачења. Ове радове на тендеру добила је једна овдашња фирма.

И док се чека почетак градње моста, Јавно предузеће за путеве Алексинац изводи радове на постављању заштитне ограде поред пута у делу где је улица најгушће насељена. Планирано је да се обострано поред улице кроз ромско насеље постави 150 метара ограде која ће одвајати простор намењен пешацима од коловоза. Ово је од изузетног значаја за безбедност саобраћаја, пошто на том простору има доста пешака и деце, а често и домаћих животиња. Након постављања дела ограде, приметан је мањи број људи и паса на самом асфалту.

Solunska

Осим безбедоносне компоненте, ограда је и нека врста атракције за најмлађе који је често користе за игру. Старији грађани се могу видети како „налактени” на њу уживају у првом јутарњем сунцу, вероватно задовољни што су дочекали и у свом трећем добу живота да поред њихове куће буде асфалт, а не прашњави пут. Поједине домаћице новопостављену ограду некада искористе да окаче и по неки комад опраног тепиха или друге подне покривке како би се лакше осушиле.

Све ово указује да је Солунска улица, у том делу, веома пуна живота па се возачима и даље саветује када ту пролазе додатни опрез. А што се тиче моста када почне његова градња за саобраћај ће бити затворен само део улице.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + 16 =