Socijalno

Ниче нова зграда у Буцековој

Док радници Центра за социјални рад у Алексинцу раде у скученим просторијама, привремено смештени у згради Улице 7. јули, дотле на њиховој старој локацији у Буцековој улици ниче нови модерни објекат. Радови су почели, по плану, средином маја, када је извођач, „Чемерник градња” из Житковца, уведен у посао. Према речима директорке установе Јасне Николић, тренутно су у току груби грађевински радови и градња објекта се одвија према уговореној динамици.

‒ За радове је планирано 210 дана од увођења извођача у радове. Вредност пројекта је 46 милиона 982 хиљаде динара – каже директорка Николић уз напомену да целокупну градњу финансира локална самоуправа, која је и оснивач установе. 

Socijalno

Нова функционална зграда у Буцековој, коју запослени Центра с нестрпљењем очекују, требало би да буде завршен за још око пет месеци, а објекат ће бити изграђен по свим стандардима и прилагођен и оним корисницима који спадају у осетљиве групе.

‒ Биће постављена рампа од армираног бетона, а имаћемо и лифт који ће водити на први спрат, тако да ће објекат имати све услове које једна зграда Центра за социјални рад треба да испуњава. 

Од пресељења су, подсећа директорка, приморани да раде у условима који им отежавају рад.

‒ Простор је потпуно неуслован. Нема довољно просторија, па више радника ради у једној, што онемогућава квалитетан рад са странкама – каже директорка Јасна Николић. 

Запослени Центра за социјални рад морали су да се преселе у привремене просторије у којима се тренутно налазе, пошто је још 2009. године грађевинска комисија проценила да зграда у Буцековој не гарантује безбедност ни корисницима ни радницима.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 7 =