У Ражњу подела бесплатних дечјих ауто-седишта

Акција додела бесплатних ауто-седишта родитељима деце рођене у овој години на подручју општине Ражањ, одржана је данас у тамошњој скупштинској сали. На овој малој свечаности на којој је, осим родитеља била и понека беба, присуствовали су представници локалне самоуправе, Полицијске станице Ражањ и, наравно, републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

Овом приликом подељено је 30 седишта, која је као и до сада обезбедила Општина Ражањ у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а у циљу унапређења безбедности деце на путевима.

− Ово је прва подела ове године. Следећа подела ће бити наредне године. Ниједно дете неће остати без ауто-седишта. Уколико смо неког и пропустили, увек постоји могућност да надокнадимо тај наш пропуст. Како пратимо просек, све је мање деце из године у годину, као што је то нажалост ситуација у свакој мањој средини, али се надамо да ће наредне године бити више деце и више набављених седишта − рекла је Ивана Здравковић, начелница општинске управе.

Приликом поделе седишта, предавачи из Агенције за безбедност саобраћаја одржали су предавање о важности поседовања седишта за децу, правилном постављању и коришћењу, како би се смањила могућност повређивања деце у саобраћају приликом судара и других ситуација, праћено практичним приказом како причврстити и користити дечје седиште у аутомобилу.

Следећа подела ауто-седишта биће организована наредне године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =