У петак подела потврда сточарима

Пољопривредници са територије општине Алексинац би у догледно време требали да добију око 640 тона меркантилног кукуруза у зрну, као помоћ државе ради ублажавања прошлогодишње суше.

За све пољопривредне произвођаче који су преко Јавног позива остварили право за меркантилни кукуруз као подршка млечном говедарству, у петак 10. фебруара ће бити организован састанак у сали Дома културе са почетком у 12 часова и овом приликом биће обавештени о испоруци помоћи, што нам је и потврдио Срећко Вукашиновић, директор Пољопривредно стручне и саветодавне службе Ниш.

− У сарадњи са локалном самоуправом, ПССС Ниш организује поделу потврда људима, произвођачима који су остварили право на ту подршку. На састанку ће се договорити о даљем превозу и дистрибуцији кукуруза у сарадњи са локалном самоуправом, тако да ће пољопривредници добити све информације на том месту − рекао је Вукашиновић.

Иначе, на завршеном Јавном позиву за овај вид помоћи је конкурисало 325 газдинстава са територије општине Алексинац у чијим стајама се налази 2.691 грло крава музара. Међутим, према евиденцији ПССС Ниш ову помоћ добиће око 260 пољопривредника, односно око 640 тона кукуруза је у оптицају.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =