У Новогодишњој ноћи – Све службе на висини задатка

Како традиција налаже и у овој новогодишњој ноћи, пола сата након поноћи, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић обишли су дежурне службе.

Они су, осим лепих новогодишњих жеља, запосленима који су дежурали те ноћи уручили пригодне поклоне и информисали се како протиче обележавање почетка нове 2024. године на подручју општине Алексинац.

У полицијској станици Алексинац дежурни су и овог пута имали доста посла. Како је ове године, у већини случајева, Нова година била дочекивана у кућној атмосфери и у комбинацији са алкохолом долазило је до туча.

Почетком нове године дежурна екипа ватрогасаца је такође имала посла, јер због доста пиротехнике и ватромета који је осветљавао ноћно небо и после дочека Нове године морали су да гасе контејнер.
Пиротехника је ангажовала ватрогасце, али није дежурне у Хитној помоћи, за разлику од минуле године. До поноћи није било санирања повреда од петарди, а већ од поноћи очекују да њихову помоћ почну да траже сви они који су били неумерени у јелу и пићу током дочека Нове године.

Током овог дочека у дежурној служби Електродистрибуције није било интервенција, а исти случај био је у дежурној служби Жандармерије која је стационирана у алексиначкој касарни.

Ове године је председник Општине посетио и дежурне у Геронтолошком центру „Јеленацˮ, како у Алексинцу, тако и у истуреном одељењу у Тешици, а обишао је и дежурне у Фабрици воде “Бресје”.

Иначе, ни ове године није се чула музика из угоститељских објеката, али се чула из станова, па и поред делимично празне главне улице у граду стицао се утисак новогодишње ноћи. Томе је допринео и богат ватромет који је био широм наше општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − ten =