У неколико алексиначких села реновираће се домови културе

Реновирање и поправка домова културе на подручју општине Алексинац је мукотрпан и скуп посао и он се одвија у фазама и у мањем обиму него што би сви желели. Разлози су познати, велики број ових објекта је у нашим селима и у лошем су стању, а и у општинском буџету нема довољно новаца. И поред тога, сваке године се изведу радови на неколико домова културе и гледа се да они буду у различитим крајевима наше локалне заједнице која броји седамдесетак села.

Тренутно су најактуелнија два дома културе у два велика алексиначка села. У Трњану су у току радови у оквиру прве фазе реконструкције објекта у којем су смештене друштвене просторије. То подразумева замену кровног покривача са израдом хидроизолације, замену унутрашње столарије, реконструкцију бине, електроинсталације и унутрашње уређење, глетовање и бојење зидова. Ови радови би требало најкасније да буду завршени до 15. фебруара. Ове године у плану су и радови у оквиру друге фазе и израда завршне фасаде.

У току године очекује се, према информацијама из надлежних општинских служби, и завршетак реконструкције Дома културе у Тешици. Радиће се још и комплетно реновирање јавног објекта у Прћиловици, кровна конструкција у Делиграду, замена столарије у Кулини и предња фасада у Доњем Љубешу.

Нажалост, из безбедоносних разлога урушени делови домова културе у неким насељима мораће да буду уклоњени. На списку су Срезовац, Суботинац и Бобовиште.

Извор фотографија: Ал прес и Званична Фејсбук страница Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 16 =