Најновија вест: Радници добро, производња након стручних мерења

Инцидент који се вечерас десио у алексиначкој „Магниˮ, према доступним информацијама од стране најодговорнијих, проћи ће без значајнијих здравствених последица по раднике.

У изјавама за наш медиј председник општине Алексинац Далибор Радичевић, који је по дужности и командант општинског штаба за ванредне ситуације, је казао да је прегледано 72 радника од којих су три хоспитализована у Нишу и један у Општој болници у Алексинцу. У Нишу се налазе двe жене и један мушкарац.

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић

Радници који су на лечењу, како је истакао Радичевић, су добро и провешће ноћ у болницама како би се пратило њихово здравствено стање. Остали радници су пуштени кући након указане помоћи и пошто се утврдило да су им прошли симптоми на које су се жалили.

Приликом давања ових информација Радићевић је био у друштву вршиоца дужности директора Опште болнице у Алексинцу доктора Горана Видића. Присутна је била и директорка алексиначке „Магнеˮ Наталија Зотова, која је у Општој болници Алексинац обишла раднике који су се ту нашли и за наш медиј потврдила да је производња прекинута и да трећа смена неће радити. Она је још и казала да радници неће улазити у погон док овлашћена институција не потврди да је наставак рада безбедан по раднике.

Незванично, остала је сумња да је до инцидента дошло када су радници једне фирме лепили итисон у делу хале и да је испаравање лепка наводно узрок мучнина које су радници осетили. Како смо незванично сазнали и пре неког времена је на исти начин био залепљен итисон од 30 квадрата. Шта је сада пошло наопако даће истрага која је у току.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =