У недељу: Вакцинација приоритетних група и без пријављивања

Према саопштењу на званичном сајту алексиначког Дома здравља грађани који припадају приоритетним групама могу да се у недељу вакцинишу и ако се нису пријавили на еУправу.

 У објављеном позиву стоји да у циљу што ефикаснијег и бржег вакцинисања становништва на територији општине Алексинац, Дом здравља Алексинац је у сарадњи са еУправом, у складу са расположивим вакцинама, обезбедио 160 доза руске и британске вакцине за вакцинисање свих заинтересованих из приоритетних група, без обзира да ли су се већ пријавили преко еУправе или нису. Ово вакцинисање биће обављено у недељу 14. марта од 12 до 20 сати, на пункту за вакцинисање у Дому културе Алексинац.

Приоритетне групе које ће моћи да се вакцинишу наведеном вакцинама су: старији од 65 година, радници у јавним службама свих старости (полиција, здравство, школство, војска, јавна предузећа…)

На поменутом сајту Дома здравља осим што стоји обавештење о расположивих 110 доза рускe вакцинe („Гам-КОВИД-Вак”) и 50 доза британскe („ChAdOx1 nCoV-19 Corona Virus Vaccine (Recombinant) COVISHIELD”), објављена су и упуства и карактеристике ових вакцина.

У јавном саопштењу на сајту Дома здравља позвани су грађани који се буду појавили на пункту за вакцинацију да приликом чекања обавезно држе размак од осталих особа најмање 2 метара, како би спречили евентуално ширење вируса короне.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 7 =