У наставку АЛЕФ-а: Велике љубави наших великана и „Холивудски сан”

Богат програм на АЛЕФ-у очекује нас и крајем ове седмице. Наиме, током четвртка, петка и суботе очекује нас богат позоришни садржај, најпре представа за децу, а потом кабаретска представа и једна комедија за нешто старију публику.

Вечерас у оквиру Алексиначког летњег фестивала гостоваће позориште „Кофер театар” са представом „Аска и вук”, рађеној према мотивима приповетке Иве Андрића.

Ова добро позната приповетка, адаптирана и прилагођена малишанима, кроз представу осликава снове овчице Аске, страхове њене мајке Аје и нарав гладног вука. Кроз музику, смех и хумор прилагођен деци, уз помоћ малишана и ловца Милета, Аска побеђује вука и оставрује своје снове. Главне улоге тумаче Александра Рукавина, Ана Павловић и Никола Симић, који је адаптирао и режирао овај комад.

Представа је на програму од 19 сати на платоу Дома културе и намењена је деци од 3 до 8 година старости.

Алексиначка публика ће имати поново прилике да ужива у глумачким и вокалним бравурама Весне Станковић, глумице Југословенског драмског позоришта, која је чест и драг гост нашег града. У њеним ранијим гостовањима имали смо прилике да је гледамо у представама „Милунка”, „Лина од камена тврђа” и „Љубавни времеплов”, а овога пута, у оквиру овогодишњег програма АЛЕФ-а, то је представа „Љубавни времеплов 3”

Трећи део „Љубавног времеплова” доноси приче о животима и љубавима Капетана Мише Анастасијевића, војводе Радомира Путника, Васка Попе, Станислава Биничког, Мике Антића и Бранке и Мађе Веселиновића.

Уз Весну Станковић, у представи учествују глумица и пијанисткиња Катарина Ерић и глумац Саша Ђурашевић. „Љубавни времеплов 3” на програму је у петак од 20 сати на сцени Завичајног музеја.

Представа „Холивудски сан” коју су режирали и у којој играју Душан Матејић и Милош Ђуровић на програму је у суботу од 20 сати у дворишту Завичајног музеја.

„Холивудски сан” је комедија са мелодрамским елементима о два српска младића који желе да промене свој живот, остваре своје снове, да постигну нешто велико. Они су статисти на снимању холивудског филма, а то снимање се дешава на Копаонику. Два младића, Бошко и Мирко, сусрећу се са великом филмском машинеријом која их у почетку фасцинира, а потом упознају и њене друге стране.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Театар Балкан Нови покрет ФБ страница)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =