У Липовцу први гости од јуна

Епидемиолошка ситуација утицала је на рад многих установа и предузећа међу којима је и Установа за одмор и рекреацију деце „Липовац” у Липовцу. Како је ово Установа која је предвиђена првенствено за боравак деце у природи, а с обзиром да су мере забране још увек на снази и да деца неће ове пролећне сезоне долазити, они су искористили лепо време за сређивање саме установе. Међутим, како вирус короне попушта, они очекују ученике с’ јесени.

− Ми смо свим школама послали понуде које су, као што већина грађана зна, много повољније у односу на ранији период. Општина је хтела да изађе у сусрет, да нешто она партиципира својим средствима, да бисмо могли да децу што више изведемо после овог лудог времена са ковидом у природу, тако да се надамо да на јесен можда можемо неке групе да очекујемо − каже Милена Максимовић, директорка Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац”.

Иначе, у Липовцу прве госте очекују од почетка јуна. Долазе им групе фолклора, синдиката, пензионера, спортских клубова, ликовних колонија, тако да имају попуњен капацитет са 80 посто током јуна, јула и августа.

− За ову годину не очекујемо неку велику разлику у односу на раније године, јер тренутно радимо на изради пројектне документације за адаптацију Дома која ће обухватити, по предлогу архитекте, обраду спаваоница са мањим бројем лежајева, али да свака соба или спаваоница има своје купатило, тако да неће бити етажног купатила − додала је директорка Максимовић.

Приликом адаптације Дома биће решени проблеми и са струјом, а такође и инсталације водовода и канализације ће кроз ту адаптацију у наредним годинама бити решене. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − six =