У Гредетину: Божић Бата уместо Деда Мраза

Бадње вече у порти гредетинске цркве протекло је у знаку деце и младих. Приликом налагања бадњака најактивнији су били млади из овог и суседног села Крушја. Верници из ова два насеља своје верске потребе везују за Храм Покрове Пресвете Богородице у Гредетину који је и овог пута био пун деце и њихових родитеља.

Након налагања и службе малишанима су подељена око 60 новогодишња пакета које је уз помоћ општинске самоуправе обезбедила Месна заједница Гредетин и њен агилни председник Новица Стевановић. Подела пакетића, како нам је казао Стевановић, постаје већ традиција у овом месту и симболично у духовном смислу је веома значајан догађај за децу и њихове родитеље.

Пре него што су наставили прославу Бадње вечери у својим домовима присутни су у порти уживали у ватромету који је приређен уз подршку чланова Црквеног одбора Гредетинске цркве. Они су такође били послужени грејаном ракијом и прженим гирицама.

Свештеник Радиша Лазић који је такође учествовао у организовању догађаја био је задовољан одзивом верника, а службу је ове године обавио на отвореном простору око бадњака, због актуелних мера у борби против епидемије, односно ширења вируса корона.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =