У граду: Граде се још два игралишта, а за два се припрема документација

Алексинац постаје све богатији игралиштима намењених најмлађима, односно деци. Општина Алексинац је у току протекле године започела пројекат „Игралишта за сву децу Алексинца”, са циљем да се што већи број игралишта припреми и направи на територији наше општине. Прошле године је реализована прва инвестиција и то заједно са компанијом Нивеа. Једно дечје игралиште је изграђено на простру где је некада био мини-пич терен.

Ускоро крећу и радови на поставци два дечја игралишта; једно у градском парку Брђанка, за то је општина издвојила средства у вредности од око два милиона динара, и финансира се преко Канцеларије за младе. Друго дечје игралиште у Основној школи „Вожд Карађорђе” добијено је кроз пројекат Министарства за демографију и популациону политику и његова вредност је нешто преко 2,5 милиона динара.

То нам је потврдио и начелник Одељења за привреду Општинске управе Далибор Марковић, напоменувши да је завршена набавка.

Dalibor Marković načelnik− Та дечја игралишта ће бити, једно на почетку градског парка Брђанка, на улазу са леве стране. Друго дечје игралиште ће бити стационирано у Основној школи „Вожд Карађорђе”. У току је израда пројектне документације за још једно дечје игралиште које ће бити у насељу Батуровац и трудимо се да нађемо локацију да у току ове или можда почетком следеће године завршимо документацију за још једно дечје игралиште које ће бити у делу Алексинца око сточне пијаце − каже Марковић.

Он истиче да ће бити укупно пет дечјих игралишта која ћемо у наредној години имати у Алексинцу, уз напомену да до прошле године није било ниједно такво игралиште, које је по свим стандардима и важећим прописима прилагођено деци од најмањег узраста.

Марковић је најавио у наредним годинама и градњу игралишта и ван Алексинца.

− Трудимо се да овај темпо са израдом дечјих игралишта наставимо и у току следеће године. Напомињем да смо прошле године и у Житковцу донирали одређена средства преко Канцеларије за младе и преко Општинске управе, како би био поправљен и реконструисан дечји парк. Трудићемо се да и друге веће месне заједнице, односно насељена места на територији општине Алексинац у следећој години добију прво пројектну документацију, а онда да кренемо у реализацију још неког пројекта. Пре свега у већим насељеним местима ,како би сва деца имала прилике да се играју и друже на оваквим модерним дечјим игралиштима − објашњава начелник Марковић.

Један коментар

  1. Lepo i korisno kako za decu tako i za njihove roditelje. Pitam se samo da li imamo dovoljno kulture da to sto se izgradi i sačuvamo. Na žalost, kod nas u gradu se ne ceni ono što je opšte dobro vec se uništava. Pa zar do pre neku godinu nije bilo igralište i klupe na Brdjanci. Gde je sada sve to. Uništili huligani, nemani i ne kulturni pojedinci i grupe i mladih i starijih gradjana. Pozdravljam akciju. Tako treba, samo postavite i video nadzor pa neka odgovara onaj ko uništava izgradjeno. NEKA NAM POSLUŽE ZA PRIMER RAŽANJ I ŠABAC. MILINA JE OTICI TAMO I VIDETI NJIHOVE PARKOVE I IGRALIŠTA. ? ? ? ? ?. 4

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =