OFK Napredak

U godini jubileja Zona je imperativ

Pre petnaestak dana, tačnije na Sretenje, fudbaleri OFK Napretka 1929 iz Aleksinca počeli su pripreme za prolećni deo šampionata Okružne lige. Na okupu je dvadesetak fudbalera koji intenzivno rade pod stručnim nadzorom novog trenera Miodraga Jonića, nekadašnjeg fudbalera koji je Napretku bio veran od početka do kraja svoje karijera duge bezmalo četvrt veka, od 1972. do 1995. godine.

Tokom zimskog prelaznog perioda klub je napustilo desetak igrača, a u klub su došli: Spalević i Đokić (Moravica, Subotinac), Arsić (Morava, Žitkovac), Milojević (Sloga, Batočina), Kitić (Naisus, Rožina) i Lazić (Palilula, Aleksinac). Njima će se pridružiti i petorica fudbalera iz omladinskog pogona.

– U godini u kojoj ćemo obeležiti dva značajna jubileja, 90 godina od osnivanja kluba i tri decenije od izgradnje stadiona, naš cilj je više nego jasan: svim srcem želimo da se plasiramo u viši stepen takmičenja Zonu Centar koja bi trebalo da bude formirana ovog leta, kaže predsednik OFK Napredak 1929, Ivan Jovanović. – Svesni smo da će to biti veoma teško, konkurencija je žestoka, ali odustajanja nema. Ide nam na ruku lakši raspored u nastavku prvenstva, a verujem i da će novajlije opravdati očekivanja, naglašava Jovanović.

Na startu prolećnog prvenstva Okružne lige, u subotu (9. marta), izabranici trenera Miodraga Jonića igraće u Padini protiv istoimene ekipe. Da podsetimo, u jesenjem šampionatu ekipa iz ovog sela u opštini Merošina plasirala se na poslednje, 17. mesto sa sedam bodova, dok su Aleksinčani na petoj poziciji sa 33 boda.


Pobeda, poraz i remi

U sklopu priprema za prolećni šampiont Okružne lige, fudbaleri OFK Napretka do sada su odigrali tri utakmice i zabeležili po  jednu pobedu, poraz i remi.

Sa zonašem iz Ražnja, Bukovikom, igrali su  nerešeno 0:0, Trudbenika iz Stalaća, člana Druge  rasinske okružne lige, pobedili su sa  4:1, a od  OFK Rutevca, koji se takmiči u  Opštinskoj  ligi FSO Aleksinac, poraženi su sa 1:0.


 

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 19 =