Druid

U „Druidu” podsećaju kako zaštiti ljubimce

Priča da se u Aleksincu masovno kradu rasni psi, bilo da je tačna ili ne, svakako je uznemirila ovdašnje vlasnike i naterala ih da preduzmu određene korake kako bi predupredili da kućice njihovih ljubimaca ne ostanu prazne. I dok nestanak desetak pasa za svega nekoliko dana jedni povezuju sa organizovanom krađom, sa druge strane drugi veruju da su neki psi od vlasnika otišli sami. U Društvu za zaštitu životinja „Druid” kažu da u oba slučaju postoji rešenje kako da vlasnici sačuvaju svoje ljubimce.

Ono što se najpre savetuje vlasnicima jeste da svoje ljubimce čipuju, čime se stvara veća šansa da se pas pronađe usled eventualne krađe. Sterilisanjem i kastriranjem ljubimaca, sa druge strane, gotovo na minimum se smanjuje mogućnost da on u jednom trenutku sam išeta iz dvorišta i napusti vlasnika.

‒ Svako ko nema registrovanu odgajivačnicu apelujemo da kod nas iskoristi mogućnost besplatne sterilizacije, koja je uvek dostupna – poručuju iz aleksinačkog „Druida”. 

Ipak ukoliko su vlasnici sigurni da je pas ukraden, u tom slučaju svakako treba obavestiti policiju. Zahvaljujući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova neki od nedavno nestalih pasa vraćeni su svojim vlasnicima, a i dalje se veruje da je bilo reči o organizovanoj krađi. Od pojedinih vlasnika je navodno traženo da plate otkup za svoje ljubimce, dok u „Druidu” kažu da ovo nije prvi slučaj da se u Aleksincu odjednom zabeleži nestanak većeg broja pasa.

Foto sa naslovne: fejsbuk stranica „Druid” 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 6 =