Druid

У „Друиду” подсећају како заштити љубимце

Прича да се у Алексинцу масовно краду расни пси, било да је тачна или не, свакако је узнемирила овдашње власнике и натерала их да предузму одређене кораке како би предупредили да кућице њихових љубимаца не остану празне. И док нестанак десетак паса за свега неколико дана једни повезују са организованом крађом, са друге стране други верују да су неки пси од власника отишли сами. У Друштву за заштиту животиња „Друид” кажу да у оба случају постоји решење како да власници сачувају своје љубимце.

Оно што се најпре саветује власницима јесте да своје љубимце чипују, чиме се ствара већа шанса да се пас пронађе услед евентуалне крађе. Стерилисањем и кастрирањем љубимаца, са друге стране, готово на минимум се смањује могућност да он у једном тренутку сам ишета из дворишта и напусти власника.

‒ Свако ко нема регистровану одгајивачницу апелујемо да код нас искористи могућност бесплатне стерилизације, која је увек доступна – поручују из алексиначког „Друида”. 

Ипак уколико су власници сигурни да је пас украден, у том случају свакако треба обавестити полицију. Захваљујући припадницима Министарства унутрашњих послова неки од недавно несталих паса враћени су својим власницима, а и даље се верује да је било речи о организованој крађи. Од појединих власника је наводно тражено да плате откуп за своје љубимце, док у „Друиду” кажу да ово није први случај да се у Алексинцу одједном забележи нестанак већег броја паса.

Фото са насловне: фејсбук страница „Друид” 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =