У Дому културе: Изложба дигиталних графика

У Арт галерији Дома културе у четвртак биће отворена изложба дигиталних графика „Декомпресија” уметника Матије Рајковића.

Након бројних изложби које је овај аутор приредио у градовима широм Србије, сада је и Алексиначка публика у прилици да погледа радове из области дигиталне графике којом се аутор интезивно бави од 2014. године. Изложба обухвата преко 30 радова, који указују на Матијино слободно кретање кроз различите медије, али и сам процес који дотадашња уметничка искуства у слици и цртежу, последњих година усмерава прама дигиталном исказу.


Матија Рајковић (извор фотографије: Galerija Athos)

Матија Рајковић рођен је 1980. године у Београду. Дипломирао је на сликарском одсеку Академије уметности у Новом Саду 2003. у класи професора Јована Ракиџића. Постдипломске студије завршио на истом одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. године. Члан је УЛУС-а од 2005. и УЛУК-Крушевац од 2011. (један је од његових оснивача). Излаже од 1999. године, до сада 36 пута самостално и око 150 пута групно. Учествовао је и на 40 ликовних колонија у земљи и иностранству. Предаје на Академији васпитачко-медицинских струковних студија у Крушевцу од 2010. године.


Отварање изложбе заказано је за 19 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + sixteen =