У делу Алексинца: Зашто је боље ићи левом, него десном страном?

Пешацима, који ових дана користе тротоаре за кретање у улици Књаза Милоша, од раскрснице са улицом Момчила Поповића, до раскрснице са улицом Тихомира Ђорђевића, није свеједно којом се страном крећу. Боље је ићи оном где налази зграда Општине, него страном полицијске станице. Не због криминала, већ због практичности и безбедности.

Тротоар код Поштанске штедионице

Тротоар на страни, где се налази Општина, углавном је у реду, без рупа, а у једном делу лепо и равно поплочан. Са друге стране, од зграде, где се налази Поштанска штедионица, па до зграде полиције, тротоар је у горем стању, а на појединим местима су и рупе које могу код старијих особа и деце да доведу и до повреде, у шта се уверио и сам аутор редова. Такође, нису саниране ни површине на којима је некада било оштећено дрвеће, па из њих тренутно расте трава, као на некој пољани.

Тротоар на страни где се налази Општина
Тротоар од Поштанске штедионице до полицијске станице

У надлежним општинским службама кажу да је пројекат који предвиђа замену инфраструктуре и поплочавање тротоара урађен и да се чека новац из буџета. О којој се цени ради, тренутно немамо података. Остаје нада ће и овај проблем бити решен, мада, можда он није приоритет али за појединце, осим естетских момената, може бити и безбедоносни проблем.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 2 =