У АШ “Зебра” oдржана предавања за будуће мотоциклисте и “професионалце”

У просторијама Ауто школе “Зебра” јуче су одржана два предавања за будуће возаче мотоцикала и мопеда и возаче професионалних категорија, односно Ц и Е категорије, а тицала су се нових прописа из Закона о безбедности саобраћаја и упознавања и начина рада дигиталног тахографа.

− У сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац организовали смо два предавања. Прво предавање је намењено будућим возачима мотоцикала и мопеда. Идеја је да се унапреди њихово већ стечено знање и да се представе неке нове ствари које су новим законом прописане везано за лака електрична возила, пошто је то код нас горући проблем – истиче Душан Радосављевић, који се нашао у улози једног од предавача.

Друго предавање се, дакле, односило на професионалне возаче и оне који крећу са обуком за професионалне категорије, а тиче се употребе дигиталних тахографа.

− Задатак овог предавања био је унапређење знања по питању употребе дигиталног тахографа, основне ствари које треба да знају приликом коришћења таквог тахографа, рад на њима, као и информације о радним временима управљања возилима која имају дигиталне тахографе – рекао је Радосављевић.

Предавања су организована од стране Агенције за безбедност саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац у сарадњи са Ауто школом „Зебра”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 9 =